En blogg om tysk formgivning... på svenska? Javisst! Medan skandinavisk 1950/60/70-tals design sedan länge är i ropet och ägnas stor uppmärksamhet i en rad olika forum, önskar jag med min blogg istället slå ett slag för den ibland lite bortglömda tyska formgivningen under samma decennier. Det finns en helt ny värld att upptäcka bortom alla ”Made in Germany”-stämplade vaser, även om dessa självfallet också har sin plats på sidan. Föremålen på bloggen har inhandlats på ett otal loppisar i mitt nya hemland Tyskland, och här delar jag med mig av alla de former, glasyrer och mönster man kan ha turen att snubbla över. Med andra ord: Willkommen!

An alle deutschsprachigen Blogstöberer! Ein Blog über deutsche Formgebung,… aber auf Schwedisch? Auf dieser Seite möchte eine in Deutschland wohnhafte Schwedin mit einem Faible für Design des 20. Jahrhunderts, nordischen Lesern bewusst machen, dass es nicht nur in Skandinavien faszinierende Formgebung der 1950/60/70er Jahre zu entdecken gibt. Nach ein paar Jahren des Sammelns steht nun fest: Es schlummern mehr Retro-Schätze auf deutschen Flohmärkten als Mancher denken mag! Herzlich willkommen, diese Formenwelten auf meinem Blog (neu) zu entdecken! Leserfragen an e-loppis@t-online.de beantworte ich gerne auch auf Deutsch.

måndag 27 juni 2011

Omanglat

De långa sommardagarna inbjuder till frukost, lunch och middag utomhus och det händer att en eller ett par dukar avverkas på en vecka. Då är det både tur och lycka att man har resurser i form av ett knökfullt linneskåp. Jag gläntar på dörren till en diger samling textilier och visar upp några av mina favoriter på tvättlinan – i omanglat skick. Dukarnas bästa vän mangeln, även den ett loppisfynd, står i givakt i källaren och väntar på arbete. Men det får bli en regning dag...

En tysk (överst t vä) och tre svenska...

...och endast tyska

...och favoriten just nu!


5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår varför favoriten är favoriten. Superfin! (Tog bort den första kommentaren eftersom jag stavade fel. Slarvmajigt av mig).

  SvaraRadera
 3. Så fina, och så härligt att kunna hänga upp på tvättlina utomhus! (Något jag bara kan drömma om.)
  Gillar också din favorit men min favorit var nog den med grå mitt och cirklar i gult, grått och rött på bild nr 2.

  SvaraRadera
 4. Nämen vad trevligt, en blogg om tyska fynd! Jag älskar Berlin och Tyskland och har varit där mycket. Det ska bli jättespännande att börja följa dig! Dom har ju väldigt mycket snyggt där nere!
  Hur är det med loppmarknaderna, kan man göra fynd i Tyskland? Eller har det blivit en jätte fluga med retro?

  Linda

  SvaraRadera
 5. Visst kan man fortfarande fynda här i Tyskland -annars hade jag inte haft mycket att skriva om här pa bloggen ;-)
  Chanserna är - precis som i Sverige - bäst pa landsbygden och i smastäderna. Ofta hittar man loppisarna pa parkeringsplatser, det är bara att skölja "Flohmarkt"- och "Trödelmarkt"-skyltarna. Lat er inte avskräckas av att det finns mycket nytt pa dessa ställen för plötsligt dyker godbitarna upp...

  SvaraRadera